Piept de pui sub capac de paine

de Patricia Iordache in Pui, 7 Mar 2013 | 5968 vizualizari

 

Daca vreti sa va impresionati familia sau musafirii cu un preparat gustos si aspectuos, nu ezitati sa-l incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru carne:
  • - 500 gr. piept de pui;
  • - 200 gr. rosii (eu am avut congelate);
  • - 100 gr. masline;
  • - 1 catel de usturoi presat cu lama cutitului;
  • - 200 ml vin alb;
  • - 200 gr. ciuperci champignon;
  • - o mana de patrunjel verde tocat;
  • - 2 frunze de dafin;
  • - sare si piper dupa gust
  • Ce ne trebuie pentru capacul de paine:
  • - 250 gr. faina;
  • - 125 ml. apa calduta;
  • - 1/2 lingurita de zahar;
  • - 10 gr. drojdie proaspata;
  • - 1 lingura ulei de masline;
  • - un praf de sare.
  • Ce ne trebuie pentru lipirea capacului de paine:
  • - 1 lingura faina;
  • - 2 linguri apa rece.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui sub capac de paine:

Cum preparam carnea:

Intr-un vas de lut sau ceramic punem la calit uleiul de masline si catelul de usturoi presat cu lama cutitului. 
Taiem pieptul de pui in bucatele potrivite si le adaugam peste uleiul incins amestecand din cand in cand pana se rumenesc usor.
Adaugam vinul alb si in momentul in care acesta s-a evaporat, adaugam maslinele, rosiile taiate cubulete, ciupercile taiate felii (daca sunt mari), patrunjelul si foile de dafin, acoperim cu un capac si lasam 5-10 minute sa fiarba la foc mic.
Oprim focul si lasam putin sa se aceasca vasul pentru a putea pune capacul din coca.

Cum preparam capacul de paine:

Punem faina intr-un castron, adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si zahar. Punem si lingura de ulei de masline si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Intindem cu ajutorul sucitorului o foaie (cat mai rotunda, mai mare decat diamentrul vasului in care se afla pieptul de pui).

Cum preparam "lipiciul":

Amestecam faina cu apa rece si cu ajutorul unei pensule, ungem marginile si coboram putin (vreo 2 cm) si pe lateralele vasului in care se afla pieptul de pui.

Cum aplicam capacul de paine: 

Dupa ce am uns marginea vasului cu "lipici" punem coca si presam usor pe margine astfel incat sa se lipeasca coca de vas. 
Cu o foarfeca decupam restul de coca care atarna sub marginea de 2 cm unsa cu "lipici" si facem din ea doua impletituri pentru decor.

Introducem vasul la cuptorul preincalzit la 220 grade pana cand capacul de paine se umfla usor. Atunci deschidem usa cuptorului, adaugam impletitura din coca ramasa si inchidem repede lasand aproximativ 15-20 minute pana se rumeneste frumos.

Servim preparatul alaturi de bucati rupte din "capac".

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui sub capac de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei cu piept de pui